26.1.2012

אתם מוזמנים אל האתר החדש של סיעת ירושלמים

הצעד הבא שלנו


בימים אלו נפתח הרישום לגני הילדים ברחבי הארץ. ופעם הראשונה בהיסטוריה של מדינת ישראל, לא נצטרך לשלם על גנים לגילאי 3-4. לא יבקשו מאיתנו הוראות קבע, לא נצטרך לבקש הנחה. זה פשוט יהיה בחינם. זה לא יאומן, וזה מלמד אותנו בפשטות שאם נרצה אין זו אגדה. שאנחנו מסוגלים לשנות את המציאות במדינת ישראל. וזה רק הצעד הראשון.

כעת קר בחוץ, וקצת קשה לנו לדמיין את עצמנו חוזרים לצעוד ברחובות הערים בדרישה לצדק חברתי, בדרישה שהחיים במדינת ישראל בה בחרנו לחיות ולגדל את ילדינו יהיו טובים ונעימים. אבל אנחנו עוד נחזור, כשהימים יתחממו ויתארכו, אנחנו נחזור לרחובות, כי אין לנו ברירה!
כי נדמה שמלבד חוק חינוך חינם לגילאי 3-4 נתניהו לא הבין את מה שצעקנו. נתניהו לא הפנים שהוא צריך לדאוג לכך שמחירי הדירות יהיו הגיוניים יותר, שיוקר המחיה יהיה כזה שנצליח לסגור את החודש בלי מינוס קבוע ומאיים שיושב על כולנו ביומיום. והכי חשוב, שהוא וממשלתו יראו אותנו, את כולנו ולא רק את שותפיו לקואליציה.
כי מה שנתניהו עושה בימים האחרונים זה לדאוג לעוד ועוד דירות מוזלות לציבור החרדי, לשותפיו לקואליציה. רק תזכורת, דיור מוזל לחרדים היה הרבה לפני מחאת הקייץ, ולא בשביל זה יצאו ההמונים לרחובות. המחאה דרשה שגם מעמד הביניים יוכל לרכוש פה דירה בחיר סביר. בימים האחרונים התבשרנו כי שר השיכון אריאל אטיאס יחד עם נתניהו מובילים מהלך שיאפשר עוד דיור מוזל לחרדים. המהלך הזה מוכיח שהם לא הפנימו, ויתרה מכך, שהם לא רוצים להפנים.
דוח טרכטנברג קבע שהאופן בו יוגדר מי זכאי לדירה יהיה בראש ובראשונה לפי מי שעובד, או מחפש עבודה. לעומת זאת השר אטיאס, יחד עם נתניהו מציעים הגדרה אחרת- מי שנשוי הכי הרבה שנים. מה הקשר בין קריטריון כזה לבין הזכות לרכוש דירה? נשגב מבינתנו. מה שכן ברור שבקריטריון כזה אנשים שעשו צבא, סיימו תואר ראשון ועובדים לפרנסתם תמיד יהיו אחרונים בתור. כי מי שצריך לסיים צבא ותואר כדי לצאת לחיים האמיתיים, לא מתחתן בגיל 18, גם אם אתה חרדי.
אז זה אומר שבאביב נחזור למחאה הגדולה.

2 תגובות:

  1. אומנם אין לי ילדים עדיין אך הבנתי שלא בכל הגנים לילדים בני 3-4 החינוך הוא חינם ושבהרבה מהמקומות עוד דורשים תשלום, ויש גבול עד לאן הורה יכול להרחיק על מנת להביא את ילדו לגן בחינם. אני זוכרת טוב מאוד את תהליך חיפוש עבודה לאחר הצבא וכמה זה היה קשה ומפרך, אבל איך עוד יכולתי לממן לעצמי לימודים?? הוריי עזרו מעט אבל גם אני הייתי צריכה לחסוך עבור הלימודים, שכר דירה כאשר המדינה כמובן לא נכנסת בשום רמה למשוואה הזו, כואב לי לראות כיצד כסף נשפך במדינה עבור אנשים לא פרודוקטיבים על אף היותם בריאים פיזית ונפשית. אין ספק ששינוי (או פיצוץ) גדול עוד יגיעו, צריך רק להמתין ולראות מתי זה יקרה.

    השבמחק
  2. שלום רחל עזריה,
    אני פונה אליך בעקבות דבריך בנושא תקציב המקוואות שהובאו בגל"צ וממש גרמו לי לזעזוע.
    אני מבינה מדבריך שלא ביקרת במקוואות בשכונות ה"חילוניות" בירושלים ולכן את מתבטאת בצורה כזו.
    אני תושבת שכונה חילונית להגדרתך, ארנונה, שאין בה מקווה, היה מתוכנן אבל בגלל מחאות צדקנים למיניהם לא הוקם בשכונה החדשה מקווה מה שמאוד מקשה עלי ועל חברותיי לשכונה.
    ומה את מציעה לי בתמורה? שאני אעבור להתגורר בשכונה חרדית רק כי אני רוצה מקווה במרחק הליכה סביר מביתי????
    אני מציעה לך להתלוות אלי למקוואות הבלויים והישנים בירושלים ולראות את מצבם הנורא (שהשתפר קמעה בתקופה האחרונה) ולפגוש את הבאות לטבול שאינן בהכרח חרדיות או דתיות אלא נשים חופשיות שהחליטו לטבול במקווה.
    לא ברורה לי תגובתך לנושא ואשמח אם תרחיבי בעניין.
    חיפשתי דרך ליצור איתך קשר ואני לא בטוחה שדווקא פה זה המקום. אבל אשמח לתגובתך.

    תודה,
    אורית
    oritkar@hotmail.com

    השבמחק