29.10.2012

אתם מוזמנים אל האתר החדש של סיעת ירושלמים

לאחר מאבק ממושך: ההסכם בין המדינה לסיטיפס נחשף לציבור

התחבורה בירושלים היא אחד הסיוטים שלנו כתושבי העיר: פקקים, כבישים מתפוררים, ותחבורה ציבורית לא יעילה, על גבול הלא קיימת. במשך עשר שנים חיכינו בסבלנות שתיבנה הרכבת הקלה, שהבטיחו לנו שתפתור חלק גדול מהבעיות האלה ותייעל את התחבורה הציבורית. בשנה האחרונה לאחר שהרכבת החלה לפעול, נוכחנו לדעת שהסבלנות והתקוות היו לשווא, ושזמני הנסיעה בתחבורה הציבורית התארכו בעקבות הרכבת ולא התקצרו. לפיכך בישיבת מועצת העיר לפני חודשיים, דרשתי מראש העיר, שמשמש גם כיו"ר צוות תוכנית האב לתחבורה, שיחשוף לציבור את ההסכם בין סיטיפס, מפעילת הרכבת הקלה למדינה. זהו הסכם שהוסתר בפני הציבור במשך שנים. לאחר וויכוחים הסכים ראש העיר להעביר את ההסכם הסודי, ובסוף השבוע האחרון הוא התפרסם בכלי התקשורת. מה שגילינו בהסכם הוא בלתי נסבל. המדינה מכרה את התחבורה הציבורית בעיר לחברה מסחרית, ומנעה כל אפשרות של תחרות עם אוטובוסים ומוניות או של ייעול המערך בכלל. המגבלות בהסכם מדברות על הארכת זמן הנסיעה, במקום על קיצור שלו! הנה בפניכם ההסכם הרע הזה, שחשפנו לראשונה יחד עם ארגון "15 דקות", שאני גאה להיות חברת ועד מנהל בו. המאבק למען תחבורה ציבורית נמשך, וכעת אנו אוספים מידע על הבעיות כדי שנוכל לטפל בהם מול הגורמים המתאימים. חשוב חשוב חשוב, מלאו  טופס תלונה של ארגון "15 דקות".

 

יישום מסקנות טרכטנברג השנה – הישגים ומאבקים

כשיצאנו למחאת העגלות לפני שנה, קיווינו שנצליח להקל עלינו, המשפחות הצעירות את המעמסה הכלכלית, והנה אנחנו חודש לפני שינוי היסטורי בו ימומן חינוך חינם לילדים מגיל 3. זהו ההישג הכי גדול של מחאת הקיץ והוא נעשה בזכותנו. כשהצגתי את המשפחות הצעירות בפני ועדת טרכטנברג, זכורה לי היטב תדהמתם של חברי הוועדה כששמעו ממני על מחירי הגנים והצהרונים. אך המאבק לא תם, ובצד ההישגים אנו חייבים להיות עם אצבע על הדופק ומוכנים להמשך המאבק. בינואר האחרון אימצה הממשלה את החלטות הוועדה שכללו סבסוד צהרונים בירושלים. אך בחודש אפריל, במהלך חול המועד פסח, ביצעו המפלגות החרדיות מחטף פוליטי והצליחו להשמיט מהקריטריונים לסבסוד צהרונים את קריטריון התעסוקה. ברגע שהקריטריון הושמט, כמות הילדים הזכאים לצהרון מסובסד עלה אך התקציב המוקצה לכך נשאר בעינו. כך נדחקה ירושלים מחוץ לרשימת הערים הנהנות מסבסוד צהרונים. יצאנו למאבק בוועדות הכנסת, בממשלה ובתקשורת נגד ההחלטה המונעת צהרונים מאלה שבאמת זקוקים להם, ההורים העובדים. לאור פניית 'ירושלמים' לסמנכ"לית משרד החינוך, נאמר לנו על ידה שיתכן פתרון ביניים לפיה ירושלים תזכה למימון חלקי. נמשיך לעקוב ולהיאבק.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3574703,00.html

http://www.themarker.com/career/1.1725789

http://www.knesset.gov.il/spokesman/heb/Result.asp?HodID=10279

נאבקים על החינוך בעיר

בחודשים האחרונים לשנת הלימודים הוצפנו בפניות לגבי בעיות שונות בבתי הספר בירושלים. החדשות הרעות הן שהבעיות קיימות. החדשות הטובות הן שבמאבק משותף עם  ההורים, הצלחנו לנצח בכולם. הנה שלוש דוגמאות:

ממ"ד גוננים – זהו בי"ס ממלכתי דתי חדש שהקמנו לפני שלוש שנים בשכונה. הוא שוכן במבנה יחד עם בית ספר חרדי מתרוקן. לאחר מאבק ארוך, הצלחנו להרחיב את השטח המוקצה לבית הספר, על חשבון השטח העצום שתפס המוסד החרדי, שאת תלמידיו מביא מחוץ לשכונה.

יד המורה – לאחרונה החליט ניר ברקת להעביר את בית הספר משכונת רמת אשכול לפסגת זאב לטובת קרית חינוך חרדית. בית הספר משמש גם לילדים אוטיסטים והמבנה ברמת אשכול מותאם לצרכיהם. לאחר מאבק משותף עם הורי בית הספר הצלחנו למנוע את העברת בית הספר.

גאולים – לאחרונה התקבלה החלטה במנח"י על הכנסתן של שני גני ילדים ממ"דים חדשים לחצר בית הספר הממלכתי, שהיו מתווספים לשני הגנים הממ"דים הקיימים בשטח בית הספר. אנו בירושלמים מאמינים שתפקידה של העיריה למנוע חיכוכים בין חילוניים ודתיים ולא לייצר אותם. מה גם ששכונת בקעה, בה שוכן בית הספר, מאופיינת בשיתוף פעולה בין חילונים לדתיים. הורים משתי קבוצות אלה התאחדו נגד ההחלטה, שהייתה מקטינה את שטחי המשחק של ילדי בית הספר. חשוב לציין שיש בשכונת בקעה שטחים ציבוריים עליהם ניתן היה לבנות גני ילדים חדשים, במקום בתוך ביה"ס, וזה מה שדרשנו מהעיריה. במאבק משותף עם ועד הורי בית הספר והורים של ילדים הרשומים לגני הילדים המיועדים, הצלחנו לבטל את ההחלטה, הוקם גן עירוני ממ"ד במקום אחר, ובשנה הבאה תוקם חטיבה צעירה בבית ספר גאולים.   

באלבסטה, חרדים וקואליציה רעועה

בישיבת המועצה האחרונה עמדה בפניי, לכאורה, דילמה פוליטית קשה. התקיים דיון והצבעה בנושא מימון הבאלבסטה, פסטיבל יוצרים ותרבות שמתקיים מדי יום שני בחודש אוגוסט בשוק מחנה יהודה. למרות שלראש העיר קואליציה רחבה של 29 מתוך 31 חברי מועצה, הוא התקשה מאוד לגייס רוב למימון האירוע, לאחר שהחרדים, החברים בקואליציה החליטו להצביע נגדו. הוא איים עליהם, דרש מהם, אך הם התעלמו והודיעו שיצביעו נגד מימון הבאלבסטה. מאחר שמאזן הכוחות היה שווה, התחלתי לקבל פניות מחברי מועצה בקואליציה ובאופוזיציה כאחד, שביקשו ממני להצביע נגד, ובכך לבטל את הבאלבסטה, ולהביך את ראש העיר. לכולם עניתי אותה תשובה שהיתה כל כך ברורה ומובנת מאליה – לא. למרות שאינני חברה בקואליציה, לא אתן את ידי לפגוע בתרבות בירושלים, בשביל הישג פוליטי צר. הדרך שלנו בסיעת ירושלמים אינה סגירת חשבונות פוליטיים על חשבון נושאים שחשובים לעיר ירושלים, את זה אנחנו משאירים לאחרים. על דרך זאת שילמנו מחירים בעבר, אך אני מאמינה ששמירה על פוליטיקה נקייה ששמה את טובת ירושלים במרכז היא הכוח האמיתי שלנו שאיתו ננצח. הצבעתי בעד מימון הבאלבסטה והייתי קול שובר השוויון בהצבעה צמודה.  אז נתראה בבאלבסטה בשוק!

http://youtu.be/D6Y4t1kIYI0

עוד נצחון במאבק נגד הדרת נשים מפרסומות אוטובוסים

לפני שבועיים קיבלנו את תשובת משרד התחבורה לעתירה לבג"ץ שהגישה תנועת "ירושלמים" בנושא הדרת נשים מפרסומות על גבי אוטובוסים. הדרישה בעתירה הייתה כי משרד התחבורה ישתמש בסמכותו ויחייב את הזכייניות לפרסם נשים על אוטובוסים, על פי חוק יסוד כבוד האדם וחרותו. משרד התחבורה אמר בתגובה לבג"צ שאכן יאסור על זכייניות הפרסום על האוטובוסים להדיר תמונות נשים מפרסומות. כמו שקרה עד כה, כאשר אנחנו מתייצבים לבג"צ ומבהירים שאנחנו לא מוותרים, המדינה לוקחת אחריות ואומרת לא להדרת נשים. זו הפעם הראשונה שזה קורה באופן מובהק בנושא תמונות נשים על אוטובוסים. החלטת משרד התחבורה החזירה אותי ארבע שנים אחורה, למערכת הבחירות ב-2008, בו זכיינית הפרסום על אוטובוסים, חברת כנען, הודיעה לי לתדהמתי שתמונתי אינה יכולה להופיע על אוטובוסים. ארבע שנים אחרי שהתחלנו את המאבק, הנשים חוזרות למרחב הציבורי בירושלים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4254110,00.html

http://chirb.it/MHbEKz


רחבת רבינוביץ (ז"ל?) בדרך אל הכותל

בחודש אפריל האחרון, נחנכה "רחבת רבינוביץ'", בלב הרובע היהודי. בירושלים ישנם חוקים מחמירים בנושא קריאת רחובות וכיכרות על שמם של אנשים. החוק הראשון אומר שאדם שרחוב נקרא על שמו אינו יכול להיות בין החיים מזה שלוש שנים. בעיר העתיקה החוק מחמיר עוד יותר, וכאן רחוב או כיכר לא יכולים להיקרא על שמו של אדם שחי לאחר שנת 1500. אך ואדים רבינוביץ', אוליגרך אוקראיני עם עבר מפוקפק, שהרחבה ברובע היהודי נקראה על שמו באופן פלאי הגיע לטקס קריאת הכיכר על שמו יחד עם ראש העיר. פרוטוקולים שהגיעו אלינו מוועדת השמות העירונית לימדו שאישור הרחבה על שמו עבר בוועדה כשליד שמו מצוין ז"ל. כמובן שלא יכולנו לשתוק לנוכח הממצאים הקשים שהראו שהוועדה הוטעתה ושההליך היה שקרי. פנינו ללשכת ראש העיר והלשכה המשפטית בקריאה לבטל את שם הרחבה אך לא זכינו לתגובה. נאלצנו לעתור לבג"צ, יחד עם תושבים מהרובע היהודי, ואלה דרשו תשובות מהעירייה. העירייה הודתה שההליך אכן היה מוטעה ושקרי. סיעת ירושלמים רואה בשמירה על המרחב הציבורי ערך רחב שבא לידי ביטוי גם במניעת מכירתו לכל המרבה במחיר, בוודאי כשמדובר בנכסי תרבות של העם היהודי, כמו הרובע היהודי והכותל.

כתבה בנושא ששודרה בגלי צה"ל: לחץ כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה